Vem är Carolina?

Jag har ägnat över 25 år av mitt yrkesverksamma liv åt det meningsfulla arbetet att bistå, guida, stötta och hjälpa människor på olika vägar i livet genom samtal, yoga och kroppsorienterad terapi. Jag bedriver individuell/par och relationsterapi,  terapeutisk yoga, yogagrupper, workshops, retreats, utbildningar och håller kontinuerliga grupper i självutveckling. 

Mitt arbete bottnar i en djup tro om och tillit till varje människas inneboende förmågor och resurser för att finna djupare mening i sina liv, att leva mer i samklang med vårt innersta väsen och den omvärld vi befinner oss i. Vi har alla en inre visdom som visar oss vägen genom livet och tar oss dit vi behöver för att växa och läka. 

Jag hade Nyack, New York som mitt hem under 20 år och det är där flera av mina utbildningar och många års yrkesverksamhet tog plats. Idag lever jag på nästan-landet utanför Göteborg.

Utbildning: 

Yoga: Jag påbörjade mina studier i yoga 1995 i New York City och har sedan dess studerat för flertalet olika lärare inom yogans rikedom av olika traditioner. De har alla på sitt sätt bidragit till den integrativa och eklektiska yoga som jag idag själv utövar och undervisar. Efter 500 timmars Yogalärarutbildning på Yoga Mountain i New York fortsatte jag att studera yogaterapi för Gail Walsh och har sedan dess tagit emot klienter som sökt sig till yoga för läkning, lindring och för att bättre lära känna sig själv och sin kropp.

Terapi: 1984 påbörjade jag mina studier på Göteborgs Universitet på min väg att bli psykoterapeut. Jag studerade Psykologi och Sociologi med siktet inställt på att läsa till psykolog. Men min väg tog sig en annan riktning. Under åren på universitet kände jag brist på ett djupare helhetperspektiv på människan och pausade mina studier för att söka mig vidare. Jag flyttade till New York och fann en värld av traditioner inom ämnen som psykologi, kroppsorienterad terapi och filosofi som kändes rik på djup och helhet och som integrerade människan i sin helhet, både kropp, själ, sinne, känsla och intellekt.

Jag bildade familj och flyttade till Nyack, en liten stad utmed Hudsonfloden norr om Manahattan. Jag träffade Wendy Lipson och Marifan O,Neill som höll utbildning i Reiki och jag blev en del av en stor Reiki community som höll kurser, utbildningar och som regelbundet samlades för att utöva Reiki. År 2002 tog jag min Reiki Master. Samtidigt utbildade jag mig på Soma Psyche Institute i en kroppsorienterad terapututbildning i Polaritetsterapi som sedan ledde till Somatisk terapeututbildning med gestaltbaserad inriktiktning. 
År 2008  flyttade jag med min familj tillbaka till Göteborg och påbörjade en grundläggande steg 1 Psykoterapeututbildning på NIARTE Institutet med psykodynamisk grund och integrativ inriktning såsom gestaltbaserade metoder, KBT, symboldrama och bildterapi. Jag har också en vidareutbildning till Par och Relationsterapeut på Humanova för Gertrud Wide. Jag går för närvarande en handledarutbildning på Humanova i Stockholm och är klar våren 2024.

Professionell Bakgrund: 

I över 20 år har jag tagit emot klienter för terapi på min mottagning, undervisat klasser, hållit workshops, retreats samt arbetat på uppdrag för olika organisationer och företag, både i USA och i Sverige.  I perioder har jag haft längre uppdrag med uppdragsgivare som efterfrågat både yoga och terapeutisk expertis, som t.e.x. Nyack Yoga Cooperative, Yoga Mountain, Hagabadet, DBK center, Konsultbyrån Valet AB och Oskar Fredriks Kyrka. 

Jag har min mottagning på Vasaplatsen 3 i Göteborg där jag tar emot klienter. Välkommen att kika in här för att hålla dig uppdaterad!